Individuele begeleiding:

Wil jij graag:

 • Stap voor stap gezonder gaan leven? Omdat het gewoon heerlijk is om fit genoeg te zijn om te kunnen doen wat je graag doet?
 • Je meer bewust worden van je eetpatronen?
 • Het emotie-eten onder controle krijgen?
 • Een stimulans om dagelijks te bewegen, zodat je je energieker en sterker voelt?
 • Geleidelijk en blijvend gewicht verliezen, in plaats van snel afvallen en daarna weer aankomen met rente?

Dan is de emotie-eten de baas aanpak passend voor jou

Dan is de Emotie-eten de baas aanpak passend voor jou.

Hoe ziet jou leven er uit over 5 jaar? Ben je dan fit, gezond, zonder diabetes en met een keurige bloeddruk? Koop je weer leuke kleding en ben je trots op jezelf? Is het gelukt om je werk te blijven doen? Sport of zwem je met je (klein)kinderen?

De aanpak van Emotie-eten de baas is geschikt voor mensen die serieus aan de slag willen om in een jaar blijvend af te vallen, gezonder en fitter te worden en om definitief het emotie-eten en het jo-jo-en onder controle te krijgen.

Individuele intensieve begeleiding betekent:

Doelen stellen – plannen maken – acties voeren – belemmeringen wegwerken – successen vieren – onderliggende patronen veranderen – volhouden en nog meer succes behalen

Hoe gaan we dit samen doen?

We beginnen met een GRATIS intake gesprek ( ter waarde van € 60,00 )

Na het intake gesprek bepaal je of je een intensief traject bij mij wilt starten

Intensief traject:

 • Na het gratis intake gesprek hebben we vier keer een gesprek. Je voedings- en beweegdagboek komt aan bod, je stelt doelen per week op, we bespreken het emotie-eten, dagmenu’s, successen, tegenslagen en aandachtspunten voor de komende weken.
 • In de overgebleven weken hebben we contact per mail. Daarin benoem je wat goed gaat, wat tegenvalt en verzamel je de vragen die je hebt. Via de mail reageer ik op jouw voortgang en vreagen.
 • De laatste week houden we een eindgesprek en evaluatie
 • Je ontvangt een persoonlijke map die per week wordt aangevuld met informatie over; emotie-eten, verleidingseten,  lijsten voor verjaardagen, BBQ, feestdagen, etc.
 • Je ontvangt het boek “Liefde in plaats van chocola
 • Investering: je eigen inzet en € 425,00


Wat levert het je op?

 • je gaat je energieker en vitaler voelen.
 • Je verliest gewicht, circa 1 – 2 kg per maand. Dat lijkt weinig, maar op jaarbasis kan dit oplopen tot 12 – 20 kilo!
 • Het emotie-eten leer je onder controle te krijgen, houden en wordt verleden tijd.
 • Je leert genieten van eten en ontdekt dat gezond eten heerlijk kan zijn.
 • Je leert genieten van bewegen, zonder dat je meteen 3 x per week naar de sportschool moet.
 • Je bent trots op jezelf en blij met je spiegelbeeld.


Op basis van welke adviezen begeleid ik je?

In mijn advisering ga ik uit van “normaal gezond eten”. Als je blijvend gewicht wilt verliezen, is het nodig dagelijks gezonder en zo volwaardig mogelijk te eten en meer te bewegen. Lijkt logisch, maar is voor veel mensen in de praktijk lastig genoeg! Het eten van drie voedzame maaltijden per dag en drie keer iets gezonds tussendoor is lang vol te houden en voorkomt eetbuien. Hierdoor vallen mensen met overgewicht af zonder streng te lijnen. Strenge mode-diëten werken vaak op de korte termijn; op lange termijn leiden ze meestal tot extra gewicht. Mijn begeleiding richt zich vooral op: lange termijndoelen voor ogen zien – realistische plannen maken – jou laten kiezen voor gezonder eten dat praktisch bij je werk, gezin, etc past – volhouden – uit de vicieuze cirkel van streng lijnen en aankomen stappen – kiezen voor “gezond verstand aanpak”in plaats van de “alles of niets strategie”. In geval van emotie-eten kunnen we samen de oorzaken van je overgewicht en het jo-jo-en onderzoeken. We werken dan met korte oefeningen waarmee je ervaart welk eetpatroon je hebt, wat je zelfbeeld is en wat je redenen zijn om te veel te eten. Lichaamsoefeningen en mind-fulness helpen je om te voelen of je eet omdat je maaghonger hebt of omdat je je alleen, leeg of verdrietig voelt.

Vergoeding?

De begeleiding kan in veel gevallen (deels) vergoed worden vanuit de (aanvullende) verzekering of ketenzorg.

 

Inschrijf formulier


  Door dit formulier te gebruiken gaat u akkoord met de opslag en verwerking van uw gegevens door deze website.